تارت الجبنه 1 كوب دقيق
1/2 كوب زبده جامده مقطعه مربعات
1/4 كوب ميه ساقعه
ذره ملح-ملعقه زعتر
300 جرام جبنه رومي مبشوره
1 كوب لبن
2 بيضه-فلفل اسود
في العجانه نحط الدقيق + الذبده + الملح و الزعتر
تعجن لغايه ما تبقي زي الرمل
و العجانه شغاله نزود الميه لغايه ما تعمل عجينه
نفرد العجينه في الصنيه
ترش مقدار الجبنه الرومي علي العجينه
نخلط البيض واللبن والفلفل مع بعض
و نحطهم علي الجبنه و يبقي بالشكل ده
تدخل الفرن لمده 45 دقيقه او لغايه ما تتحمر بالشكل ده و نخرجها "يممممممم يمم ريحتها نجنن"
ترك تبرد شوه و تقطع و تقدم
و بالهنا و الشفاااااا
puff pastry rolls" بالحمة المفرومة المقادير
400 جرام باف بيستري الجاهزة
1/4 لحمة معصجة عادي بالبصل
3 جبنة مثلثات
2 ملعقة جبن شيدر
1 ملعقة خلطة فلفل " فلفل احمر +فلفل اخضر+ثوم+زيت زيتون+التوابل تفرم مع بعض
1/4 كوب لبن+بيضة مخلوطين مع شوية فلفل اسود
نفرد العجينة مستطيل و تدهن بالجبنة المثلثات
نفرد اللحمة المفرومة علي العجينة
يوضع خلطة الفلفل بس مش كتير بس للطعم
نرش الجبنة الشيدر
نلف العجينة زي السينابون
نفطع العجينة ترنشات
نضعها في صينية بايركس
تدهن بخليط البيض و اللبن
نحطها في فرن 180 درجة لمدة نصف ساعة تقريبا او لغاية ما لونهم يبقي دهبي
و دي النتيجةةةةةةةةةةةة
Oven Meatballs زيت زيتون
نصف كيلو لحمة مفرومة
2 بصلة مفرومة
علبة صلصة طماطم اللي هي نصف كيلو
2 ملعقة كبيرة بقسماط
توابل : ملح - فلفل - كسبرة ناشفة- ثوم بودرة-كمون( بس علي طرف الملعقة)
شريحة جبنة شيدر مقطعة
شريحة جبنة بيضاء مقطعة
3 ملاعق كبيرة جبنة بارميزان مبشورة
ريحان
روز ماري
كيس مكرونة لتقديم
نحط مع بعض اللحمة + 1/2 البصل+ ملح + فلفل+ كسبرة ناشفة+ كمون+ بقسماط+ روز ماري
نخلطهم مع بعض بالشكل دة
نعمل المقدار كور صغيرة حجم الكفتة العادية
في نفس الوقت حطين شوية زيت زيتون + الصلصة+1/2 البصل+بودرة الثوم+ملح + فلفل تتسبك علي النار و لما تستوي نقطع الريحان عليها و نقلب
نحط شوية زيت زيتون في pan و نشوح الكفتة لغاية ما تغير لون بس
نجيب طبق الفرن ونحط فية 3/4 مقدار الصلصة
نحط عليها الكفتة و نحط عليها بقية الصلصة
نوزع عليها الجبنه الشيدر+ البيضاء
بعد كدة نوزع عليها الجبنة البارميزان
تدخل الفرن لمدة نص ساعة و تطلع بالشكل دة
نكون سلقين المكرونة و مقلبنها بشوية زيت زيتون و اي توابل انتي عايزاها
و نقدم الطبق بالشكل دة و يجمل
بالهنا و الشفاااااا البوريك 1 1/2 كيلو دقيق
4بيض للعجن + فلفل اسود طبعا
[center]1 كوب لبن ( حليب) بالنسبة للحليب لاحسن نتييجة اعملي3 ملاعق لبن بودرة +كوب ماء
1/2 كوب ماء دافي
3 ملاعق خميرة صغيرة
2 ملاعق سكر صغيرة
4 ملاعق سمن كبيرة
ذرة ملح
جبنة بيضاء حشو-ليمون-نعناع ناشف
نضع خميرة + سكر في الماء و تترك لتتخمر
ثم نضع عليها كوب اللبن( حليب)
نعمل حفرة في الدقيق نضع الخليط فيها و نعجن( ممكن تعمليها في العجانه )
ثم نضع البيض والسمن و نعجن جيدا
]( لو احتاجتي لزيادة شوية ماء او دقبق بسيط او زيت زودي بس مش كتير لغاية العجيينة ما تلم)
تقطع دواير و تشكل و نحشيها
ps:انا بحشيها ( جبنة بيضا + نعناع ناشف +ليمون)
توضع في صنية و تدهن بالبيض و فلفل اسود ( لو عندك سمسم او حبه البركه ' الحبه السوداء' او كمون صحيح يرش علي السطح)
و تدخل فرن حار لغاية ما تتحمر
تبقي بالشكل دة و قدمييهااااا
وبالهنا و الشفااااااا
كفته الفراخ بالبطاطس 1 فرخه كيلو مسلوقه و مخليه من العضم و الجلد
2 بطاطس متوسطه الحجم مسلوقه
3 بيض
نص كوب بقسماط
ملح-فلفل
زيت للتحمير
نحط الفراخ في الفرامه و نفرمها بالشكل ده
بعد كده نحط البطاطس و نضرب
بعد كده نحط البيض و الملح و الفلفل و نضرب
بعد كده نحط البقسماط و نضرب
ممكن تحتاجي شوية بقسماط زيادة مش مشكله حطي بس مش كتير لغاية ما تبقي المقدار بالشكل ده
نشكلها بالشكل الي انتي عايزاه من الشكلين دول و دحرجيهم في البقسماط ( سوري الصورة ضاعت)
دخليها التلاجه ربع ساعه و بعدين حمريها في زيت غزير
و قدميها بالشكل ده معاها سلطه زبادي
[/center]