منتدى أطفالنا
مسقعة بالجمبري والكالماري 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي منتدى أطفالنا
سنتشرف بتسجيلك
شكرا مسقعة بالجمبري والكالماري 829894
ادارة المنتدي مسقعة بالجمبري والكالماري 103798

منتدى أطفالنا
مسقعة بالجمبري والكالماري 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي منتدى أطفالنا
سنتشرف بتسجيلك
شكرا مسقعة بالجمبري والكالماري 829894
ادارة المنتدي مسقعة بالجمبري والكالماري 103798

منتدى أطفالنا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 تم بحمد الله افتتاح قسم للاستشارات الطبية تحت إشراف الدكتورة فاطمة الزهراء

 .. مطلوب مشرفين لبعض الاقسام فى المنتدى من لديه الأستعداد يراسل الإداره ..

 

 مسقعة بالجمبري والكالماري

اذهب الى الأسفل 
+3
مونى الصغيرة
أم منة الله
أم عمرو
7 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
أم عمرو
الإدارة
الإدارة
أم عمرو


عدد المساهمات : 4530
تاريخ التسجيل : 22/07/2009
الموقع الموقع : منتدى أطفالنا
علم الدولة علم الدولة : مسقعة بالجمبري والكالماري Egypt

مسقعة بالجمبري والكالماري Empty
مُساهمةموضوع: مسقعة بالجمبري والكالماري   مسقعة بالجمبري والكالماري I_icon_minitimeالأحد 3 يناير - 13:04

مسقعة بالجمبري والكالماري

مسقعة بالجمبري والكالماري 388396473847559648


المكونات

باذنجان رومي
بطاطس
بصل مفروم ناعم
ثوم مفروم ناعم
زيت زيتون
ملح و فلفل أسود
جمبري
أعشاب عطرية ( ريحان – بصل أخضر عيدان أو روزماري)
كالماري
جبن موتزاريلا
دقيق بقسماط
زيت للتحمير


الطريقـة


يُقطع الباذنجان والبطاطس إلي مكعبات ويتم تحميرهم في الزيت نصف سواء .
- يُوضع قليل من زيت الزيتون في وعاء ويرفع على النار ثم يضاف البصل والثوم ويقلب على النار حتى يحمر لونهما ويتبل بالملح والفلفل.
- يضاف الجمبري في منتصف الوعاء ويقلب حتى يبدأ لونه في الاحمرار.
- تضاف الأعشاب العطرية.
- يقطع الكالمارى إلى قطع في حجم الجمبري ويضاف مع الجمبري ويقلب على النار حتى تتكون الصلصة.
- يُضاف الباذنجان والبطاطس ويقلب.
- يُضاف عصير الطماطم وزيت الزيتون ويُقلب على النار.
- يوضع في طاجن مع الصلصة ثم ترص الطماطم على الوجه.
- توضع الجبنه الموتزاريلا على الوجه.
- يرش قليل من دقيق البقسماط وزيت الزيتون.
- تُوضع في فرن درجة حرارته متوسطه.

* ملحوظة: يمكن التوقف عند أي مرحله وتقديمه وذلك بعد نضج الجمبري والكالمارى.


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://atfaluna.ahlamontada.com
أم منة الله
نائبة المديرة
نائبة المديرة
أم منة الله


عدد المساهمات : 1754
تاريخ التسجيل : 11/08/2009
علم الدولة علم الدولة : مسقعة بالجمبري والكالماري Egypt

مسقعة بالجمبري والكالماري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مسقعة بالجمبري والكالماري   مسقعة بالجمبري والكالماري I_icon_minitimeالأحد 10 يناير - 4:09

حلوة فكرة المسقعة بالجمبرى والكالمارى

تسلمى ياأم عمرو على الوصفات الجميلة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مونى الصغيرة
نائبة المديرة
نائبة المديرة
مونى الصغيرة


عدد المساهمات : 1851
تاريخ التسجيل : 23/07/2009
علم الدولة علم الدولة : مسقعة بالجمبري والكالماري Egypt

مسقعة بالجمبري والكالماري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مسقعة بالجمبري والكالماري   مسقعة بالجمبري والكالماري I_icon_minitimeالأحد 10 يناير - 22:36

حلوه الطريقه دى

بس بقولك ايه معندكيش طريقه حلوه موثوق فيها لشوربه السى فود

او انتى ياام منه عوزاه ضرورى لو تعرفوا طريقه حلوه

ومشكوره ياام عمرو على الموضوع الرائع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم عمرو
الإدارة
الإدارة
أم عمرو


عدد المساهمات : 4530
تاريخ التسجيل : 22/07/2009
الموقع الموقع : منتدى أطفالنا
علم الدولة علم الدولة : مسقعة بالجمبري والكالماري Egypt

مسقعة بالجمبري والكالماري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مسقعة بالجمبري والكالماري   مسقعة بالجمبري والكالماري I_icon_minitimeالإثنين 11 يناير - 4:39

حاضر يامونى هاشوفلك وأرد عليكى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://atfaluna.ahlamontada.com
أم منة الله
نائبة المديرة
نائبة المديرة
أم منة الله


عدد المساهمات : 1754
تاريخ التسجيل : 11/08/2009
علم الدولة علم الدولة : مسقعة بالجمبري والكالماري Egypt

مسقعة بالجمبري والكالماري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مسقعة بالجمبري والكالماري   مسقعة بالجمبري والكالماري I_icon_minitimeالإثنين 11 يناير - 6:48

دى طريقة زى المطاعم بالظبط يامونى أتفضلى ياقمر وممكن طبعا تزودى أو تشيلى فى المكونات


1\2 كيلو جمبرى مقشر ونظيف
1\2 كيلو كاليمارى مقطع قطع
1\2 كيلو سمك فليه مقطع
كيلو كابوريا أو عدد 6 وحدات نظيفه ومنزوعه الغطاء
1\2 كيلو جندوفلي منقوع في شويه مايه علشان ننزل الرمله منه
بصله كبيره _ كرفس _ مستكه _ حبهان أو هيل_
كوب حليب كبيره _1\2 كوب كريمه لباني
100 جرام زبده_ ملح _ فلفل_ 4أو5 كوب ماء كبيره .
الطريقه
نحضر (حله)ونضع فيها الماء علي النار وعند بدايه الغليان
نضع البصله والحبهان وممكن ورق اللورا والمستكه وعند الغليان نهدى النار ونضع الحليب وعندما يغلي نضع السي فود بالترتيب التالي الكاليمارى وبعد شويه تقريبا دقيقتين نضع الكابوريا وبعد دقيقتين نضع الجمبرى والجندوفلي وأخر حاجه السمك لآنه مابيستحملش ونضع الملح والفلفل حسب رغبتك ونتركها 5 دقائق تغلي وقبل مانطفى عليها النار نضع الكريمه اللباني ثم الكرفس وأخيرا الزبده واطفي النار وبكده تكون شوربتك جاهزه وعند التقديم نضع شويه كرفس علي وجه الطبق
وبالهناء والعافيه ..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نيللي علي
عضو جديد
عضو جديد



عدد المساهمات : 10
تاريخ التسجيل : 04/01/2010
علم الدولة علم الدولة : مسقعة بالجمبري والكالماري Egypt

مسقعة بالجمبري والكالماري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مسقعة بالجمبري والكالماري   مسقعة بالجمبري والكالماري I_icon_minitimeالإثنين 11 يناير - 8:42

اشكرك كتير علي الاكلة وكتير حلوة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم عمرو
الإدارة
الإدارة
أم عمرو


عدد المساهمات : 4530
تاريخ التسجيل : 22/07/2009
الموقع الموقع : منتدى أطفالنا
علم الدولة علم الدولة : مسقعة بالجمبري والكالماري Egypt

مسقعة بالجمبري والكالماري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مسقعة بالجمبري والكالماري   مسقعة بالجمبري والكالماري I_icon_minitimeالإثنين 11 يناير - 15:41

تسلمى يانيلى على ردك

طريقه حلوه ياأم منة بس انا للأسف يع مش بحب الكابوريا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://atfaluna.ahlamontada.com
أم عمرو
الإدارة
الإدارة
أم عمرو


عدد المساهمات : 4530
تاريخ التسجيل : 22/07/2009
الموقع الموقع : منتدى أطفالنا
علم الدولة علم الدولة : مسقعة بالجمبري والكالماري Egypt

مسقعة بالجمبري والكالماري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مسقعة بالجمبري والكالماري   مسقعة بالجمبري والكالماري I_icon_minitimeالإثنين 11 يناير - 15:43

دي طريقه يامونى برضو شوفتها وسهله خالص


نشوح بصل مفروم و ثوم على نار متوسطه لغايه مل لونها يبقى شفاف

نضيف بهارات" ملح فلفل.كمون.كسبرة جافه.جنزبيل اختيارى"

نضيف ثمار البحر المغسوله جيدا و مصفاه من الماء الزائد

نقلبها شويه بعدين نهدى عليها النار و نغطيها لمده خمس دقائق

ثم نضيف ماء كميه معقوله و تترك حتى تغلى ثم نهدى النار ثانيه لمده دقيقتين و نضيف كريمه

او قليل من اللبن و تغلى غلوة واحده بس عشان اللبن لا ينفصل

و نرش على الوجه بقدونس و تقدم

و بالهنا و الشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://atfaluna.ahlamontada.com
أم عمرو
الإدارة
الإدارة
أم عمرو


عدد المساهمات : 4530
تاريخ التسجيل : 22/07/2009
الموقع الموقع : منتدى أطفالنا
علم الدولة علم الدولة : مسقعة بالجمبري والكالماري Egypt

مسقعة بالجمبري والكالماري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مسقعة بالجمبري والكالماري   مسقعة بالجمبري والكالماري I_icon_minitimeالإثنين 11 يناير - 15:47

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://atfaluna.ahlamontada.com
مونى الصغيرة
نائبة المديرة
نائبة المديرة
مونى الصغيرة


عدد المساهمات : 1851
تاريخ التسجيل : 23/07/2009
علم الدولة علم الدولة : مسقعة بالجمبري والكالماري Egypt

مسقعة بالجمبري والكالماري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مسقعة بالجمبري والكالماري   مسقعة بالجمبري والكالماري I_icon_minitimeالإثنين 11 يناير - 16:11

مشكورين كتير

جزاك الله خيرا ياام منه وجزاكى ياام عمرو

معلش تعبتكم معايا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم منة الله
نائبة المديرة
نائبة المديرة
أم منة الله


عدد المساهمات : 1754
تاريخ التسجيل : 11/08/2009
علم الدولة علم الدولة : مسقعة بالجمبري والكالماري Egypt

مسقعة بالجمبري والكالماري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مسقعة بالجمبري والكالماري   مسقعة بالجمبري والكالماري I_icon_minitimeالإثنين 11 يناير - 20:09

أى خدمة يامونى أنتى بس أطلبى ولا يهمك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ممدوح السروى
مشرف المنتديات العامه
مشرف المنتديات العامه



عدد المساهمات : 260
تاريخ التسجيل : 06/12/2009
علم الدولة علم الدولة : مسقعة بالجمبري والكالماري Egypt

مسقعة بالجمبري والكالماري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مسقعة بالجمبري والكالماري   مسقعة بالجمبري والكالماري I_icon_minitimeالإثنين 18 يناير - 0:46

هذا هو العك بعينه
باذنجان بالجمبرى
والله اشك ان الجمبرى يزعل ويجرى
ايه ياام عمرو
ناقص محشى بالجمبرى
ولا كيك سويسرى بالجمبرى الفلندى
اسامة السيد شيف بيقلد الغرب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام مـالك
مشرفة الأطباق المتنوعة
مشرفة الأطباق المتنوعة
ام مـالك


عدد المساهمات : 392
تاريخ التسجيل : 09/09/2009
علم الدولة علم الدولة : مسقعة بالجمبري والكالماري Palestine

مسقعة بالجمبري والكالماري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مسقعة بالجمبري والكالماري   مسقعة بالجمبري والكالماري I_icon_minitimeالإثنين 18 يناير - 14:41

تسلمى أم عمرو على الوصفه الشهيه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم عمرو
الإدارة
الإدارة
أم عمرو


عدد المساهمات : 4530
تاريخ التسجيل : 22/07/2009
الموقع الموقع : منتدى أطفالنا
علم الدولة علم الدولة : مسقعة بالجمبري والكالماري Egypt

مسقعة بالجمبري والكالماري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مسقعة بالجمبري والكالماري   مسقعة بالجمبري والكالماري I_icon_minitimeالإثنين 18 يناير - 15:08

ممدوح السروى كتب:
هذا هو العك بعينه
باذنجان بالجمبرى
والله اشك ان الجمبرى يزعل ويجرى
ايه ياام عمرو
ناقص محشى بالجمبرى
ولا كيك سويسرى بالجمبرى الفلندى
اسامة السيد شيف بيقلد الغرب

يبدو أنك مقرتش الطريقه وحكمت على الموضوع من عنوانه فقط
لأنك لو كنت قريت الطريقه كنت عرفت أد ايه هى حلوه مش زى مانت متخيل
كمان انت مجربتش طعمها عشان تحكم عليها
ومع ذلك فحضرتك نورتنى وشرفتنى بمرورك مشكور
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://atfaluna.ahlamontada.com
أم عمرو
الإدارة
الإدارة
أم عمرو


عدد المساهمات : 4530
تاريخ التسجيل : 22/07/2009
الموقع الموقع : منتدى أطفالنا
علم الدولة علم الدولة : مسقعة بالجمبري والكالماري Egypt

مسقعة بالجمبري والكالماري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مسقعة بالجمبري والكالماري   مسقعة بالجمبري والكالماري I_icon_minitimeالإثنين 18 يناير - 15:09

تسلمى ام مالك اسعدنى وجودك ياقمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://atfaluna.ahlamontada.com
سمسمه
عضو سوبر
عضو سوبر
سمسمه


عدد المساهمات : 665
تاريخ التسجيل : 26/07/2009
الموقع الموقع : منتدى أطفالنا
علم الدولة علم الدولة : مسقعة بالجمبري والكالماري Egypt

مسقعة بالجمبري والكالماري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مسقعة بالجمبري والكالماري   مسقعة بالجمبري والكالماري I_icon_minitimeالجمعة 22 يناير - 17:48

مسقعة بالجمبري والكالماري 5464564
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم عمرو
الإدارة
الإدارة
أم عمرو


عدد المساهمات : 4530
تاريخ التسجيل : 22/07/2009
الموقع الموقع : منتدى أطفالنا
علم الدولة علم الدولة : مسقعة بالجمبري والكالماري Egypt

مسقعة بالجمبري والكالماري Empty
مُساهمةموضوع: رد: مسقعة بالجمبري والكالماري   مسقعة بالجمبري والكالماري I_icon_minitimeالجمعة 22 يناير - 18:24

مسقعة بالجمبري والكالماري Ouipuiopui
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://atfaluna.ahlamontada.com
 
مسقعة بالجمبري والكالماري
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى أطفالنا :: (¯`°•.¸¯`°•. أقسام الأطباق المتنوعة .•°`¯¸.•°`¯) :: وصفات الطبخ المنوعه :: وصفات الشيف أسامه السيد-
انتقل الى: